Vyšnios

Kiekvieną pavasarį sodai džiugina mūsų akis nuostabiais vyšnių žiedais. Ne veltui sukurta tiek daug dainų apie šį medį. Ne tik grožiu vyšnios džiugina mus... Senovėje jos buvo vadinamos jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai.Jose esantys antioksidantai  žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais...Mokslininkai teigia, kad suvalgytos 35 vyšnios skausmą slopina efektyviau nei aspirinas...

Trumpai apie vyšnias ir trešnes

(Lietuva)-Viena vėlyviausių vyšnių veislių ( vaisius pilnai sunokina rugpjūčio vidury), gan augi. Vaisiai vidutinio dydžio, tamsiai raudoni, puikaus rūgščiasaldžio skonio (labai tinka kompotams , uogienėms), labai tvirti- nenuskinti ant medžių laikosi iki rudens, kol sudžiūsta.

VIETINE RUGSCIOJI

(Rusija)-Nedidelio augumo(iki 2,5m), rutulio formos vainiku. Labai atspari šalčiui, kokomikozei ir moniliozei vidutiniškai atspari.Žydi vidutiniškai anksti. Dalinai savidulkė , labai derlinga (geriausios apdulkintojos „Turgenevka“ , „Vladimirskaja“). Vaisiai 3,9 -4g, tamsiai raudoni. Minkštimas tvirtas, tamsiai raudonas , labai skanus. Sunoksta liepos vidury.

PREVOSCHODNAJA KOLESNIKOVOJ

(Rusija 1998) - Pastovus ir gausus derėjimas, gan atspari kokomikozei. Vidutinio augumo, apvaliu, vidutinio tankumo vainiku. Dera antrametės šakutės. Vaisiai stambūs ( 5g), tamsiai raudoni, labai skanūs. Minkštimas oranžinis, sultys šviesiai raudonos. Vidutiniškai transportabilios. Kauliukas atsiskiria lengvai. Pusiau savidulkė, geriausios apdulkintojos- Žukovskaja ir Vladimirskaja. Didžiausias trūkumas – vidutinio dydžio kauliukas.

HARITONOVSKAJA