Vyšnios

Kiekvieną pavasarį sodai džiugina mūsų akis nuostabiais vyšnių žiedais. Ne veltui sukurta tiek daug dainų apie šį medį. Ne tik grožiu vyšnios džiugina mus... Senovėje jos buvo vadinamos jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai.Jose esantys antioksidantai  žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais...Mokslininkai teigia, kad suvalgytos 35 vyšnios skausmą slopina efektyviau nei aspirinas...

Trumpai apie vyšnias ir trešnes

(Lietuva) - Vainikai nedideli , rutuliški, vidutinio tankumo. Dera labai gausiai ir kasmet. Savidulkės. Vaisiai gražūs, skanūs, transportabilūs, nedideli , apvalūs. Odelė tamsiai raudona , beveik juoda. Minkštimas tamsiai raudonas, minkštas, labai sultingas, saldžiarūgštis, aromatingas. Kauliukas išsiima lengvai. Vaiskotis nutrūksta lengvai ir sausai. Prinoksta liepos pradžioj. Kokomikozei neatsparios.

(Baltarusiška 2002 m)- Ankstyva (birželio pabaiga), labai derlinga. Nesavidulkė , geriausiai apdulkina trešnės! Vidutinio augumo , apvaliu, vidutinio tankumo vainiku. Atspari kokomikozei ir moniliozei. Vaisiai vidutiniai(3,7g), tamsiai raudoni. Kauliukas labai mažas, lengvai atsiskiria . Minkštimas tamsiai raudonas, vidutinio tvirtumo, sultingas, malonaus saldžiarūgščio skonio. Sultys tamsios.

Nauja rumuniška vidutinio vėlyvumo vyšnių veislė. Vidutinio augumo, platoku vainiku, labai atspari ligoms ir šalčiui. Vaisiai vidutinio dydžio (5gr), tamsiai raudoni, tinka desertui , kompotams. Lietingu oru vaisiai netrūkinėja -ilgai išsilaiko ant medžių.