Vyšnios

Kiekvieną pavasarį sodai džiugina mūsų akis nuostabiais vyšnių žiedais. Ne veltui sukurta tiek daug dainų apie šį medį. Ne tik grožiu vyšnios džiugina mus... Senovėje jos buvo vadinamos jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai.Jose esantys antioksidantai  žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais...Mokslininkai teigia, kad suvalgytos 35 vyšnios skausmą slopina efektyviau nei aspirinas...

Trumpai apie vyšnias ir trešnes

(Rusija 1994 m) - Mažo augumo (iki2 m.), apvaliu, retoku vainiku. Žydi vėlai. Vaisiai stambūs (4,8-5 gr), tamsiai raudoni. Kauliukas stambus. Minkštimas tamsus, vidutinio tvirtumo, švelnus, labai sultingas. Daugiau saldžios, nei rūgščios, karstelėjusios, todėl tinkamos tik perdirbimui -uogienėms, kompotams. Savidulkė, labai derlinga.Labai atspari šalčiams, vidutiniškai sausrai, padidintas atsparumas kokomikozei

TAMARIS

Nauja rumuniška vidutinio vėlyvumo vyšnių veislė. Vidutinio augumo, platoku vainiku, labai atspari ligoms ir šalčiui. Vaisiai vidutinio dydžio (5gr), tamsiai raudoni, tinka desertui , kompotams. Lietingu oru vaisiai netrūkinėja -ilgai išsilaiko ant medžių.

(Rusija)- Vidutinio augumo, plačiu apvaliu vainiku.Labai atspari šalčiui ir kokomikozei. Vidutinišai atspari sausrai. Dera pastoviai ant pirmamečių ūglių, dalinai savidulkė. Žydi anksti. Vaisiai 4,6- 5g desertiniai, daugiau saldumo ir mažiau rūgščių, transportabilūs. Minkštimas raudonas, minkštas, švelnios konsistencijos, sultingas. Sunoksta anksčiau žagarvyšnių.

DESERTNAJA MOROZOVOJ