Vyšnios

Kiekvieną pavasarį sodai džiugina mūsų akis nuostabiais vyšnių žiedais. Ne veltui sukurta tiek daug dainų apie šį medį. Ne tik grožiu vyšnios džiugina mus... Senovėje jos buvo vadinamos jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai.Jose esantys antioksidantai  žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais...Mokslininkai teigia, kad suvalgytos 35 vyšnios skausmą slopina efektyviau nei aspirinas...

Trumpai apie vyšnias ir trešnes

(Baltarusiška 2002 m)- Ankstyva (birželio pabaiga), labai derlinga. Nesavidulkė , geriausiai apdulkina trešnės! Vidutinio augumo , apvaliu, vidutinio tankumo vainiku. Atspari kokomikozei ir moniliozei. Vaisiai vidutiniai(3,7g), tamsiai raudoni. Kauliukas labai mažas, lengvai atsiskiria . Minkštimas tamsiai raudonas, vidutinio tvirtumo, sultingas, malonaus saldžiarūgščio skonio. Sultys tamsios.

Rusiška, medžio tipo, vidutinio vėlyvumo, labai atspari šalčiui ir kokomikozei, desertinė vyšnių veislė. Vidutinio augumo. Nesavidulkė, geriausi apdulkintojai - Turgenevka , Liubskaja. Vaisiai dideli (virš 4 gr.), tamsiai raudoni, labai gero skonio, saldžiarūgščiai. Kauliukas vidutinio dydžio, atsiskiria lengvai .

Rusiška , mažo augumo (2- 2,5m), labai atspari šalčiui. Vaisiai nedideli (apie 3,5 gr.), tamsiai raudoni (beveik juodi). Kauliukas mažas, atsiskiria lengvai. Savidulkė, dera kasmet gausiai.