Serbentai


 

 Baltarusiški juodieji serbentai.

Vidutinio ankstyvumo, labai derlingi (iki 5-6 kg. nuo krūmo)

Krūmas augus, tankus, glaustom šakom. Ligoms ir kenkėjams vidutiniškai atsparūs.

Kekės vidutinio dydžio (8-9 uogos), vidutinio tankumo. Uogos 1,2- 1,4g. apvalios , blizgančios, nusiskina sausai. Prinoksta vienu metu. Uogos labai skanios (4,8).

 

Olandiška baltųjų serbentų veislė, labai derlinga. Vaisiai puikaus saldžiarūgščio skonio, ilgai laikosi ant krūmo.

Latviška raudonųjų serbentų veislė. Uogos tamsiai raudonos (0,7-1 gr)., gero skonio. Prinoksta labai anksti, bet nebyra nuo krūmo iki pat rudens. Viena tinkamiausių veislių vyno ir džemų gamybai.