Vyšnios
Kiekvieną pavasarį sodai džiugina mūsų akis nuostabiais vyšnių žiedais. Ne veltui sukurta tiek daug dainų apie šį medį. Ne tik grožiu vyšnios džiugina mus... Senovėje jos buvo vadinamos jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai.Jose esantys antioksidantai žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais...Mokslininkai teigia, kad suvalgytos 35 vyšnios skausmą slopina efektyviau nei aspirinas...
Trumpai apie vyšnias ir trešnes(Rusija)- Vidutinio augumo, plačiu apvaliu vainiku.Labai atspari šalčiui ir kokomikozei. Vidutinišai atspari sausrai. Dera pastoviai ant pirmamečių ūglių, dalinai savidulkė. Žydi anksti. Vaisiai 4,6- 5g desertiniai, daugiau saldumo ir mažiau rūgščių, transportabilūs. Minkštimas raudonas, minkštas, švelnios konsistencijos, sultingas. Sunoksta anksčiau žagarvyšnių.
(Baltarusiška 2002 m)- Ankstyva (birželio pabaiga), labai derlinga. Nesavidulkė , geriausiai apdulkina trešnės! Vidutinio augumo , apvaliu, vidutinio tankumo vainiku. Atspari kokomikozei ir moniliozei. Vaisiai vidutiniai(3,7g), tamsiai raudoni. Kauliukas labai mažas, lengvai atsiskiria . Minkštimas tamsiai raudonas, vidutinio tvirtumo, sultingas, malonaus saldžiarūgščio skonio. Sultys tamsios.
Nauja rumuniška vidutinio vėlyvumo vyšnių veislė. Vidutinio augumo, platoku vainiku, labai atspari ligoms ir šalčiui. Vaisiai vidutinio dydžio (5gr), tamsiai raudoni, tinka desertui , kompotams. Lietingu oru vaisiai netrūkinėja -ilgai išsilaiko ant medžių.