Vyšnios

Kiekvieną pavasarį sodai džiugina mūsų akis nuostabiais vyšnių žiedais. Ne veltui sukurta tiek daug dainų apie šį medį. Ne tik grožiu vyšnios džiugina mus... Senovėje jos buvo vadinamos jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai.Jose esantys antioksidantai  žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais...Mokslininkai teigia, kad suvalgytos 35 vyšnios skausmą slopina efektyviau nei aspirinas...

Trumpai apie vyšnias ir trešnes

Sena rusiška veislė.Labai derlinga, savidulkė veislė. Universali apdulkintoja kitoms vyšnių veislėms. Vaisiai stambūs 3,5-4gr, širdiškos formos, tamsiai raudoni, transportabilūs. Kauliukas atsiskiria vidutiniškai lengvai.Tinkamesnė perdirbimui (rūgštoki vaisiai)-uogienėms, kompotams, vynui, šaldymui. Prinoksta liepos pabaigoj. Kokomikozei vidutiniškai atspari.

 

Nauja rumuniška vidutinio vėlyvumo vyšnių veislė. Vidutinio augumo, platoku vainiku, labai atspari ligoms ir šalčiui. Vaisiai vidutinio dydžio (5gr), tamsiai raudoni, tinka desertui , kompotams. Lietingu oru vaisiai netrūkinėja -ilgai išsilaiko ant medžių.

 

(Rusija)-Nedidelio augumo(iki 2,5m), rutulio formos vainiku. Labai atspari šalčiui, kokomikozei ir moniliozei vidutiniškai atspari.Žydi vidutiniškai anksti. Dalinai savidulkė , labai derlinga (geriausios apdulkintojos „Turgenevka“ , „Vladimirskaja“). Vaisiai 3,9 -4g, tamsiai raudoni. Minkštimas tvirtas, tamsiai raudonas , labai skanus. Sunoksta liepos vidury.