Vyšnios
Kiekvieną pavasarį sodai džiugina mūsų akis nuostabiais vyšnių žiedais. Ne veltui sukurta tiek daug dainų apie šį medį. Ne tik grožiu vyšnios džiugina mus... Senovėje jos buvo vadinamos jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai.Jose esantys antioksidantai žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais...Mokslininkai teigia, kad suvalgytos 35 vyšnios skausmą slopina efektyviau nei aspirinas...
Trumpai apie vyšnias ir trešnes(Lietuva)-Viena vėlyviausių vyšnių veislių ( vaisius pilnai sunokina rugpjūčio vidury), gan augi. Vaisiai vidutinio dydžio, tamsiai raudoni, puikaus rūgščiasaldžio skonio (labai tinka kompotams , uogienėms), labai tvirti- nenuskinti ant medžių laikosi iki rudens, kol sudžiūsta.
(Rusija 1994 m) - Mažo augumo (iki2 m.), apvaliu, retoku vainiku. Žydi vėlai. Vaisiai stambūs (4,8-5 gr), tamsiai raudoni. Kauliukas stambus. Minkštimas tamsus, vidutinio tvirtumo, švelnus, labai sultingas. Daugiau saldžios, nei rūgščios, karstelėjusios, todėl tinkamos tik perdirbimui -uogienėms, kompotams. Savidulkė, labai derlinga.Labai atspari šalčiams, vidutiniškai sausrai, padidintas atsparumas kokomikozei