Vyšnios

Kiekvieną pavasarį sodai džiugina mūsų akis nuostabiais vyšnių žiedais. Ne veltui sukurta tiek daug dainų apie šį medį. Ne tik grožiu vyšnios džiugina mus... Senovėje jos buvo vadinamos jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai.Jose esantys antioksidantai  žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais...Mokslininkai teigia, kad suvalgytos 35 vyšnios skausmą slopina efektyviau nei aspirinas...

Trumpai apie vyšnias ir trešnes

(Rusija)- Vidutinio augumo, plačiu apvaliu vainiku.Labai atspari šalčiui ir kokomikozei. Vidutinišai atspari sausrai. Dera pastoviai ant pirmamečių ūglių, dalinai savidulkė. Žydi anksti. Vaisiai 4,6- 5g desertiniai, daugiau saldumo ir mažiau rūgščių, transportabilūs. Minkštimas raudonas, minkštas, švelnios konsistencijos, sultingas. Sunoksta anksčiau žagarvyšnių.

DESERTNAJA MOROZOVOJ

(Rusija 2000m) - Mažo augumo, apvaliu, retoku vainiku. Vaisiai stambūs (6,1g), tamsiai raudoni. Minkštimas ryškiai raudonas su nedidelėmis šviesiomis gyslelėmis, rūgščiasaldis. Sultys šviesios. Dažnai pasitaiko vaisiai „dvyniai“. Kauliukas stambokas, atsiskiria gerai. Prinoksta birželio pabaigoj. Kokomikozei vidutiniškai atspari, moniliozei padidintas atsparumas.

 

Sena rusiška veislė.Labai derlinga, savidulkė veislė. Universali apdulkintoja kitoms vyšnių veislėms. Vaisiai stambūs 3,5-4gr, širdiškos formos, tamsiai raudoni, transportabilūs. Kauliukas atsiskiria vidutiniškai lengvai.Tinkamesnė perdirbimui (rūgštoki vaisiai)-uogienėms, kompotams, vynui, šaldymui. Prinoksta liepos pabaigoj. Kokomikozei vidutiniškai atspari.